Hasznos információk
Oktatóinknak
Hallgatóinknak
Látogatóinknak Középiskolásoknak
Online hosszabbítás
olvasó vonalkódja
jelszó
Online előjegyzés
Könyvtárközi kérés
Kérdezzen! Segítünk...
Híreink
Megosztás:FacebookRSS
Látogató számláló
eddig: 700592
DUE Honlap
NEPTUN
Keresés a honlapon

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

MTMT

 Az MTMT koncepciója és működése

"Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) létrehozásának és működésének célja, hogy legyen egy sok célra hasznosítható nemzeti bibliográfiai adatbázis Magyarországon. A Magyar Tudományos Akadémia, a MAB, a Magyar Rektori Konferencia, az OTKA és az Országos Doktori Tanács 2008 második felében kezdte meg az egyeztető tárgyalásokat. Az öt alapító intézmény, továbbá a koncepciót támogató OKM és NKTH egyetértett abban, hogy a hazai tudományos kutatás hiteles nyilvántartását és bemutatását kell megvalósítani az MTMT, illetve a rendszerhez csatlakozó szervezetek segítségével. Az MTMT megalakulásáról a 35/2009. (VI. 23.) számú elnökségi állásfoglalás rendelkezik." (Akadémiai Értesítő 2009., (LVIII. évf.) 7.sz. 186. p.).

A Dunaújvárosi Egyetem 2011-ben kötött együttműködési megállapodást a Magyar Tudományos Művek Tára Kutatásszervezési Intézettel, mely szerint intézményünk a tudományos publikációit, idézőit az MTMT elektronikus adatbázis rendszerében kívánja nyilvántartani.

A 2015. évi CXXXI. törvény 2. pontja módosította A Magyar Tudományos Akadémiáról szóló 1994. évi XL. törvényt, és az MTA Könyvtár és Információs Központ közfeladatának rendelte el az MTMT működtetését és fenntartását. 

 

A Könyvtár és Információs Központ kapcsolattartó könyvtárosai szívesen állnak rendelkezésre bármilyen kérés, kérdés és/vagy probléma esetén.

Intézményi adminisztrátor:

Beregi Gergely 4-es admin

(kvt-ber@uniduna.hu ; +36-30/012-0004)