Useful informations
For Teachers
For Students
For Guests
Renewing online
reader's barcode
password
Advance reservation online
Interlibrary loan request
Ask! We Help...
name
e-mail
question

Previous questions,
answers »

News
Megosztás:FacebookRSS
Visitor counter
up to now: 901.225
Homepage of the College of Dunaújváros
NEPTUN
Search on the site

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

25 March 2020
Akadémia Kiadó adatbázisai távoli eléréssel!
Az Akedémiai Kiadó adatbázisai elérhetőek távoli eléréssel 2020. április 30-ig!

Kedves Hallgatóink!

Újabb lehetőségek az Akadémiai Kiadó adatbázisaihoz!

Egyetemünk mindhárom adatbázisra előfizetett, így elérhetitek őket eduID-vel! 

Miként éritek el az adatbázisokat: 

MeRSZ: www.mersz.hu

hozzáférés eduID-val

Kérjük a hallgatókat, oktatókat, amennyiben intézményük tagja az eduID konföderációnak, továbbra is ezen keresztül olvassák a MeRSZ-ben elérhető műveket. A https://shibboleth.mersz.org oldalon az intézmény kiválasztása után átirányítjuk az eduID-s belépési felületre.

hozzáférés regisztrációval

Azoknak, akiknek az intézménye nem biztosít távoli elérést, vagy valamilyen technikai nehézség miatt nem tudnak ezzel élni, regisztrációhoz kötötten elérhetővé tettük az adatbázist 2020. április 30-áig.

A https://mersz.hu/egyeb/regisztracio/ oldali regisztrációval és a legördülő listából az intézmény kiválasztásával automatikus hozzáférést adunk a művekhez április végéig.

 

szotar.net: www.szotar.net

hozzáférés eduID-val

Kérjük a hallgatókat, oktatókat, amennyiben intézményük tagja az eduID konföderációnak, továbbra is ezen keresztül használják szótárainkat. A https://shibboleth.szotar.org oldalon az intézmény kiválasztása után átirányítjuk az eduID-s belépési felületre.

hozzáférés regisztrációval

Azoknak, akiknek az intézménye nem biztosít távoli elérést, vagy valamilyen technikai nehézség miatt nem tudnak ezzel élni, regisztrációhoz kötötten elérhetővé tettük szótárainkat 2020. április 30-áig.

A https://www.szotar.net/egyeb/regisztracio/ oldali regisztrációval és a legördülő listából az intézmény kiválasztásával automatikus hozzáférést adunk a szótárakhoz április végéig.

 

Akadémiai Kiadó folyóiratok: https://akademiai.com/

hozzáférés eduID-val

Kérjük a hallgatókat, oktatókat, amennyiben intézményük tagja az eduID konföderációnak, továbbra is ezen keresztül használják folyóiratainkat. A https://akademiai.com/action/ssostart oldalon az intézmény kiválasztása után átirányítjuk az eduID-s belépési felületre.

hozzáférés regisztráció nélkül

A Kiadó legtöbb folyóiratát* teljes szövegű hozzáféréssel, regisztráció vagy külön belépés nélkül elérhetővé tettük a https://akademiai.com oldalon 2020. április 30-áig.

*A Springer Nature kiadóval közösen kiadott lapjaink továbbra is előfizetéshez kötötten vagy távoli eléréssel olvashatók.

 

Akadémiai Digitális Archívum

Március 23-ától a Szaktárs portálon (https://www.szaktars.hu/akademiai/) már regisztráció nélkül elérhető az Akadémiai Kiadó gondozásában 1950–1996 között (kisebb számban 1996 után) megjelent tudományos könyvek gyűjteménye is.