Hasznos információk
Oktatóinknak
Hallgatóinknak
Látogatóinknak Középiskolásoknak
Online hosszabbítás
olvasó vonalkódja
jelszó
Online előjegyzés
Könyvtárközi kérés
Kérdezzen! Segítünk...
Híreink
Megosztás:FacebookRSS
Látogató számláló
eddig: 700644
DUE Honlap
NEPTUN
Keresés a honlapon

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

2024. március 27.
Arcanum ingyenes hozzáférés 2024 április 1-30 között
Az Arcanum Adatbázis Kiadó jóvoltából áprilisban a DUE polgárai hozzáférhetnek - akár otthonról is eduID segítségével.

Kedves Látogatóink!

Az Arcanum Adatbázis kiadó jóvoltából könyvtárunkban  elérhető 2024 április 1-30 között az Arcanum adatbázis.

Jelenleg 56 millió oldalban és 250 évben lehet kutatni, keresni. Havonta több százezer oldallal bővítjük szolgáltatásunkat, amelyben elérhető az összes megyei lap, jelentősebb napilapok, tudományos folyóiratok. 

Funkciók:

1.      Arckeresés: Minden feltöltött képhez ezer hasonlót mutatunk meg, a képeket hasonlóságuk szerint rendezzük, elöl a leginkább egyezőkkel.

2.      Követés gomb: Ha meg szeretné tudni, hogy adott újsághoz került-e fel pótlás vagy új lapszám, kattintson a Követés ikonra az adott lap oldalán. Ha már nem szeretne további értesítést kapni, kattintsunk ugyanarra az ikonra (Követés leállítása)

3.      Teljes címlistában most már szűkíthetünk ország (ahol megjelent), nyelv (amilyen nyelven megjelent) szerint is

4.      Mentett keresés: elmentheti a keresést szűkítőkkel, és frissítéskor, ha van új találat a beállított kereséshez, értesítjük a felhasználókat. Sőt nem kell újra beállítani a szűkítőket, nem kell újra megadni a keresett szót, mert a Mentett keresés menüpontban elérhetőek lesznek, többet is el lehet menteni, és egy kattintással meg is jelenik

5.      Könyvjelző: Ha egy oldalt nem volt időnk elolvasni vagy máskor könnyen meg szeretnénk találni, érdemes a Könyvjelző ikont használni, az elmentett könyvjelzők a Könyvjelzők menüpontban érhetők el

6.      Tulajdonnév felismerés:  A felhasználói szokásokat elemezve kiderült, hogy leggyakrabban tulajdonnevekre keresnek az adatbázisunkban, úgymint személynevek, településnevek, intézménynevek. A Részletes keresésben lehetőség van ezek alapján szűkíteni, ehhez  válassza ki a megfelelő keresési mezőt.

7.       Fordító: A nem magyar nyelvű anyagok esetén jelölje ki a szöveget, és kattintson a Kijelölt szövegrész fordítása ikonra.

8.      Most már az újságcikkek esetén is van lehetőség szerző, cím és képaláírás szerinti keresésre is. Ezt a Részletes keresésben a Keresőmezőben lehet beállítani.

 DUE polgárok számára eduID-val otthonról is elérhető.